14 april 2021 09:30 tot 12:00

Op welke fiscaal-juridische aspecten moet u letten?

Interactieve, verdiepende training voor controllers, bestuurders, medewerkers financiële administratie en personeelszaken.
Tijdens deze interactieve training is ruim gelegenheid om in te gaan op uw vragen en praktijkcases. Het aantal deelnemers is daarom gelimiteerd tot 20.

In vervolg op het webinar “Ben ik in control” wordt dit georganiseerd door Van Ree Finance Consultants en TeekensKarstens advocaten notarissen

Door de uitleg bent u in staat om fiscale en juridische aandachtspunten bij de in- en uitleen van personeel beter ter onderkennen. Door het gebruik van juiste overeenkomsten raakt u als onderwijsinstelling fiscaal en juridisch beter in control en beperkt u risico’s. Na het volgen van deze training ontvangt u een praktisch naslagwerk met de belangrijkste regelingen in de vorm van een hand-out.

Bij de instandhouding van een flexibele schil hebt u te maken met diverse fiscale en juridische aspecten. Veel voorkomende vragen in de onderwijspraktijk zijn:

  • Onder welke voorwaarden kan uitleen van personeel binnen het onderwijs buiten de btw blijven?
  • Kan uitleen van personeel door een onderwijsinstelling aan een ‘samenwerkingsverband passend onderwijs’ buiten de btw blijven?
  • Hoe zit het met uitleen van personeel tussen een samenwerkingsverband PO en samenwerkingsverband VO?
  • Wat is de actuele stand van zaken m.b.t. de Wet DBA bij de inhuur van ZZP-ers?
  • Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij de detacheringsovereenkomst?
  • Welke tips zijn er bij het opstellen van een overeenkomst van opdracht? Volstaan de modelovereenkomsten van de Belastingdienst?
  • Wat houdt ketenaansprakelijkheid in bij de inhuur van personeel en hoe kan de onderwijsinstelling risico’s op dit gebied afdekken?
  • Wat houdt de WAADI in?
  • Wat is een overeenkomst kosten voor gemene rekening ter vermijding van btw-druk?

De kosten voor deze training bedragen € 335,– exclusief btw

Uw trainers zijn:

Mr. A.A. (Arjan) van der Bok RB MB MFP

Arjan is werkzaam als fiscaal directeur binnen de Van Ree Groep. In de praktijk is hij als belastingadviseur voor een belangrijk deel van zijn tijd bezig met fiscale advisering van onderwijsinstellingen. Mede daardoor treedt Arjan ook regelmatig in vooroverleg met de belastingdienst omtrent in- en uitleen van personeel.

Mr. I. (Iris) Hoen

Iris is werkzaam als advocaat en partner bij TeekensKarstens advocaten notarissen. Haar expertise arbeids- en onderwijsrecht. In haar dagelijkse praktijk ligt haar focus op het onderwijs en treedt ze op als strategisch adviseur bij onderwijsinstellingen.

Voor middagsessie op 14 april van 13.30 tot 16.00 uur is het maximum van 20 bereikt. Wij organiseren daarom een tweede sessie. Hiervoor zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot en met 8 april 15.00 uur: 

14 april van 09.30 tot 12.00 uur.