De implementatie van het nieuwe BRON heeft gevolgen voor het accountantsproces. Hieronder leest u wat er gaat veranderen en welke gevolgen dit heeft voor het accountantsproces.
Met ingang van het schooljaar 2018-2019 worden er in het proces van de accountantscontrole een aantal wijzigingen doorgevoerd:
De implementatie van het nieuwe BRON in januari 2019 zorgt er volgens BRON-VO voor dat in het schooljaar 2018/2019 pas in februari begonnen kan worden met de accountantscontrole. Hoewel wij onderkennen dat de overgang van het oude BRON, naar het vernieuwde BRON complicaties veroorzaakt voor de accountantscontrole, zijn wij toch van mening dat reeds in 2018 de nodige werkzaamheden verricht kunnen worden voor de controle van de bekostigingsgegevens per 1 oktober 2018. Dit is nodig omdat in de periode februari tot en met april/mei 2019 de nadruk vooral zal liggen op de controle van de jaarrekeningen. Om de deadline van 1 juli 2019 voor het inleveren van de assurancerapporten te halen is er dan ook niet aan te ontkomen om reeds vóór februari 2019 de nodige werkzaamheden met betrekking tot de controle van de bekostigingsgegevens te verrichten.
Wij adviseren onze cliënten in het voortgezet onderwijs dan ook nadrukkelijk om vroegtijdig alle wijzigingen en correcties in het oude BRON door te voeren en ruim vóór 8 december 2018 een foto aan te vragen waarin zo veel als mogelijk is alle mutaties zijn verwerkt.
Onze relatiebeheerders maken concrete afspraken met onze cliënten over de wijze waarop de controle van de bekostigingsgegevens dit jaar qua proces wordt vormgegeven. Mocht u vragen over dit proces hebben, dan verzoeken wij u contact op te nemen met uw relatiebeheerder.
Vanmorgen was er een rondetafelgesprek. Kamerleden stelden vragen aan de Belastingdienst en andere betrokken partijen. Zo verzamelden zij informatie van experts. Het onderwerp van de vragen was de handhaving van
Schijnzelfstandigen, schijn-zzp’ers of nep-zzp’ers. Allemaal namen voor dezelfde groep. Schijnzelfstandig zijn betekent dat iemand een zelfstandige (zzp’er) lijkt, maar het niet is volgens de Belastingdienst. Een verkapt dienstverband dus. Als
Het huidige kabinet heeft de inkomensonafhankelijke (bijna) gratis kinderopvang uitgesteld tot 2027. Vooruitlopend daarop wordt de kinderopvangtoeslag in 2025 en 2026 stapsgewijs verhoogd. Nadat het voorstel eerder in internetconsultatie is