Met een juiste administratieve organisatie en een goed werkend systeem van interne controle bent u verzekerd van betrouwbare informatie. Onregelmatigheden worden op deze manier zoveel mogelijk voorkomen.

Uw administratieve organisatie behoort schriftelijk vast te liggen in een handboek dat bij voorkeur digitaal beschikbaar is. Medewerkers kunnen dan terugvallen op het handboek en de procedures zijn voor iedereen helder. Bij overdracht van werkzaamheden kan dit een handzaam hulpmiddel zijn. Ook moet iemand verantwoordelijk zijn voor het up to date houden van dit handboek. Bij een handboek denken wij niet aan een omvangrijk document. Naar onze mening moet het zo beknopt en praktisch mogelijk te zijn.

Modelhandboek

Van Ree Accountants heeft speciaal voor het primair en voortgezet onderwijs een modelhandboek ontworpen. In dit modelhandboek zijn de diverse stappen in alle (administratieve) processen benoemd. U kunt aangeven op welke wijze deze stappen binnen uw organisatie worden uitgevoerd en de beschrijving specifiek voor de organisatie maken. Een voorbeeld van een procedurebeschrijving zoals die in het handboek is opgenomen is beschikbaar. Het modelhandboek is beschikbaar voor € 165,– exclusief BTW.  Klik hier om het te bestellen.

Naast het modelhandboek kunnen wij ook maatwerk leveren. Dit betekent dat wij de hele administratieve organisatie voor u beschrijven, rapporteren over zwakke plekken en advies geven voor verbetering. Neem contact op met een van onderstaande adviseurs voor een offerte.

BRANCHES

Onze specialisten

 • M.A. (Marien) Rozendaal RA

  M.A. (Marien) Rozendaal RA

  Directeur/partner

 • J. (Johan) Berkouwer RA MSc

  Directeur/partner

 • drs. J. (Jaap) Bergman RA

  Directeur/partner

 • mr. drs. G.J. (Gerlof) de Jong RA

  Directeur/partner/ Corporate Governance Adviseur

 • A. (Arjen) van der Plas RA MSc

  A. (Arjen) van der Plas RA MSc

  Accountant medewerker

 • J. (Jaap) Goossen RA MSc

  J. (Jaap) Goossen RA MSc

  Accountant medewerker