Door een adequate administratieve organisatie en een goed werkend systeem van interne controle bent u verzekerd van betrouwbare informatie. Onregelmatigheden worden op deze manier zoveel mogelijk voorkomen.

Uw administratieve organisatie behoort schriftelijk vast te liggen in een handboek dat bij voorkeur digitaal beschikbaar is. Medewerkers kunnen dan terugvallen op het handboek, de procedures zijn voor iedereen helder en bij overdracht van werkzaamheden kan dit een handzaam hulpmiddel zijn. Ook moet iemand verantwoordelijk zijn voor het up to date houden van dit handboek. Bij een handboek denken wij niet aan een omvangrijk document. Het dient naar onze menig zo beknopt en praktisch mogelijk te zijn.

Van Ree Accountants heeft speciaal voor het primair en voortgezet onderwijs een modelhandboek in Word ontworpen. In dit modelhandboek zijn de diverse stappen in alle (administratieve) processen (zie inhoudsopgave) benoemd. U kunt aangeven op welke wijze aan deze stappen binnen uw organisatie vorm wordt gegeven en de beschrijving organisatiespecifiek maken. Een voorbeeld van een procedurebeschrijving zoals die in het handboek is opgenomen is beschikbaar. Klik hier voor het bestellen van het modelhandboek.

Naast het modelhandboek kunnen wij ook maatwerk leveren. Dit betekent dat wij de hele administratieve organisatie voor u beschrijven, u rapporteren over zwakke plekken en advies geven voor verbetering. Neem contact op met een van onderstaande adviseurs voor een offerte.

BRANCHES

Onze specialisten

 • M.A. (Marien) Rozendaal RA

  M.A. (Marien) Rozendaal RA

  Directeur/partner

 • J. (Johan) Berkouwer RA MSc

  J. (Johan) Berkouwer RA MSc

  Directeur/partner

 • drs. J. (Jaap) Bergman RA

  drs. J. (Jaap) Bergman RA

  Directeur/partner

 • mr. drs. G.J. (Gerlof) de Jong RA

  mr. drs. G.J. (Gerlof) de Jong RA

  Directeur/partner

 • A. (Arjen) van der Plas RA MSc

  A. (Arjen) van der Plas RA MSc

  Relatiebeheerder

 • J. (Jaap) Goossen RA MSc

  J. (Jaap) Goossen RA MSc

  Relatiebeheerder