Inleiding bij estate planning

Overlijden. U moet er niet aan denken… Maar toch is dat de realiteit van het leven. Eén ding staat vast: u maakt het voor uw nabestaanden een stuk makkelijker als uw (financiële) zaken goed geregeld zijn.

Wat is estate planning

Estate planning (in goed Nederlands: nalatenschapsplanning) is een instrument om die zaken op orde te brengen. Dat begint met het in kaart brengen van uw vermogen, het beoordelen van testamenten, huwelijkse voorwaarden en al die andere documenten waarin de zaken met betrekking tot het overlijden geregeld zijn. Denk ook aan het opstellen van een schenkingsplan en het op elkaar afstemmen van alles wat er met het oog op uw overlijden geregeld is.

Flexibiliteit is daarbij een belangrijk speerpunt omdat met name de fiscale wetgeving continu aan verandering onderhevig is.

Onze estate planners

Met uw wensen als uitgangspunt en een frisse kijk op het erfrecht en de fiscale aspecten die daarmee samenhangen, helpen onze estate planners u bij het gestructureerd en fiscaal zo optimaal mogelijk overdragen van uw vermogen aan de volgende generatie.

Daarbij gaan wij verder dan de meeste andere adviseurs: alle documenten en informatie met betrekking tot uw toekomstige nalatenschap worden in een persoonlijk digitaal dossier vastgelegd. Alles is op één plek terug te vinden. Door middel van uw eigen inlogcode heeft u doorlopend inzage in dit dossier. In overleg met ons kunt u er ook voor zorgen dat dit dossier up-to-date blijft. Zo helpen wij u graag verder bij estate planning.

Neem gerust contact met ons op.

BRANCHES

Onze specialisten

 • Arjan Van Der Bok

  mr. A.A. (Arjan) van der Bok RB MB MFP

  Fiscaal directeur | Belastingadviseur | Financieel planner

 • Wim Boerman

  B.W. (Wim) Boerman RB REP

  Belastingadviseur/Juridisch adviseur

 • Wim van Vliet

  mr. W. (Wim) van Vliet RB RV

  Directeur HR en Financiën

 • M.C.J. (Janine) Hendriksen

  Senior Juridisch Adviseur