23 april 2024

Loket ‘Subsidie elektrische bedrijfsauto’ open op 23 april

De zogeheten SEBA-subsidie geldt voor nieuwe emissieloze elektrische bedrijfsauto’s en kan vanaf 23 april 2024 worden aangevraagd. Er is 30 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers die een bedrijfsauto aanschaffen met een gewicht tot 3.500 kilo of kleine vrachtauto’s tot 4.250 kilo.

Als ondernemer kunt u de subsidie aanvragen over de netto catalogusprijs, dus exclusief btw, maar inclusief bpm en opties die door de fabrikant of importeur zijn aanbracht voordat het kenteken is afgegeven. Voor kleine vrachtwagens kunt u de SEBA aanvragen over de verkoopprijs zonder btw.

De omvang van de subsidie is afhankelijk van de bedrijfsgrootte van de aanvragen, maar bedraagt maximaal € 5.000. Voor kleine ondernemingen en non-profit instellingen bedraagt het percentage van de SEBA-subsidie 12 %. Middelgrote ondernemingen krijgen 10 % en voor grote ondernemingen is dat 7 %.

Let op: bij de aanvraag van de subsidie moet u een koop hebben gesloten voor een elektrische auto. Anders gaat er een streep door het subsidiebedrag. Een offerte van een dealer volstaat.

De aanvraag voor de SEBA-subsidie loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor de digitale aanvraag is eHerkenning niveau 2+ vereist.

Heeft u vragen over de subsidie of over de aankoop? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Bron: accountantweek

Meer nieuwsitems