4 maart 2022

Maak kennis met Robert, één van onze salarisadviseurs!
Met 20 jaar ervaring in het vak, is hij recent gestart bij Van Ree HR Consultants. Enthousiast deelt hij zijn ervaring.

 

Waarom ben jij zo enthousiast over het salaris- en HR vak?
Iedere dag sta ik in contact met ondernemers. Ondernemers die het liefst bezig zijn met ondernemen, maar toch vaak druk moeten zijn met allerlei organisatorische zaken. Vaak gaat het om HR vraagstukken; de salarisuitbetaling, arbeidsvoorwaarden, wijzigende wet- en regelgeving etc. In mijn rol ben ik de businesspartner voor ondernemers bij salaris- en HR vraagstukken. Ik ben betrokken en denk (on)gevraagd mee bij de uitdagingen waar ondernemers voor staan. De dynamiek in organisaties, de diversiteit in de vraagstukken en de samenwerking met klanten maken mij enthousiast over mijn werk.

Waar bestaat die  ‘diversiteit in salaris- en HR vraagstukken’ uit?
Goede vraag. Het salaris- en HR vakgebied is breed, ik probeer je er een beeld van te geven. Een maandelijks terugkerende actie is uiteraard de salarisverwerking van medewerkers van onze klanten. Belangrijk is dat dit op tijd en op een juiste wijze gebeurt. Stel je voor dat jij een onjuist salaris ontvangt of dat correcties achteraf nodig zijn? Dat is geen leuke ervaring.

Mijn vakgebied is meer dan salarisverwerking alleen. Zo sta ik met veel ondernemers in contact om hun adviesvragen te beantwoorden. Vragen over regelingen in cao’s, maar ook over wijzigingen in fiscale en sociale wetgeving. In mijn rol ben ik betrokken bij de gehele cyclus van in dienst- tot uitdiensttreding van medewerkers, waardoor ik weet wat bij organisaties speelt. Ik houd mijn vakinhoudelijke kennis en ontwikkelingen in diverse branches goed op peil, waardoor ik voor ondernemers van waarde kan zijn.

“Mijn vakgebied is meer dan salarisverwerking alleen”


Recent maakte je de overstap naar Van Ree HR Consultants. Hoe heb je dat ervaren?
Wat mij vooral aanspreekt bij Van Ree HR Consultants is de teamspirit; wij bedienen onze klanten samen. Onze HR consultants en salarisadviseurs vormen samen een team van ervaren business partners die organisaties adviseren, faciliteren en ondersteunen in de volledige HR cyclus. Van Ree HR Consultants biedt een fijne werkomgeving met ruimte om mijn eigen talenten te ontwikkelen en te groeien in de werkzaamheden waar ik energie van krijg.

Wat mij betreft een persoonlijke aanbeveling voor diegene die zich binnen het vakgebied oriënteert op een nieuwe uitdaging. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of plan een moment om mee te kijken in de praktijk. Dan ervaar je het zelf!

Kijk op: www.werkenbijvanree.nl of neem contact op met Afdeling HRM via: 0343-415940 / hrm@vanreeaccountants.nl