19 januari 2022

Maak kennis met Frank Jans. Hij is recent als assistent accountant gestart bij Van Ree Accountants. Ontdek zijn enthousiasme voor de combinatie studie, werk en accountancy.

 

Vertel eens iets over jezelf en waarom je je huidige studie combineert met een werkervaring in de accountancy?
Op dit moment volg ik de bachelor studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik had al langere tijd de ambitie om naast mijn studie een relevante werkervaring op te doen. Werkervaring waar ik bij verschillende bedrijven ‘in de financiële keuken kan kijken’ en tegelijkertijd toekomstgericht kan oriënteren of de accountancy bij mij past. Nadat ik door Van Ree Accountants was benaderd, heb ik deze stap gezet en kijk ik positief op deze keuze terug. Ik werk nu 2-3 dagen per week bij Van Ree Accountants en kan dit in goed overleg om al mijn studieactiviteiten heen plannen.

Hoe ervaar je de combinatie studie – praktijk en welke ervaringen heb je tot nu toe in de beroepspraktijk opgedaan?
De combinatie studie-praktijk vind ik ideaal. Je leert pas echt door in de praktijk ermee aan de slag te gaan. Bij Van Ree Accountants ben ik direct opgenomen in het team en word gezien als volwaardig medewerker. Dit betekent ook dat ik deelneem aan klantbezoeken, wat bijdraagt aan mijn professionele ontwikkeling. Ik vind het mooi dat Van Ree Accountants mij deze kansen biedt.

“De combinatie studie-praktijk vind ik ideaal. Je leert pas echt door in de praktijk er mee aan de slag te gaan.”


Hoe ervaar je het werken bij Van Ree Accountants?

Ik heb uitdagend werk, leuke contacten met collega’s en ervaar een goede sfeer waarbij iedereen erop gericht is je te helpen. De jonge collega’s zorgen voor een leuke en dynamische werkomgeving. Het soms nog stoffige imago van accountants geldt wat mij betreft niet bij Van Ree Accountants. Ik heb goed contact met mijn coach en alles gaat in goed overleg. Daarnaast is er volop ruimte voor ontwikkeling en volg ik regelmatig trainingen van de Van Ree Academy.

Zou je het werken in de accountancy i.c.m. studie een andere student aanbevelen?
Een bijbaan in de accountancy kan ik iedere student aanbevelen. Als je naast een bedrijfskundige of accountancy studie, ook nog een relevante baan met uitzicht op een duurzaam dienstverband kan kiezen; waarom niet? Van Ree Accountants biedt een fijne omgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen, er wordt goed rekening gehouden met je studie en er zijn veel doorgroeimogelijkheden.

Ook interesse in werken bij Van Ree Accountants? Kijk op: www.werkenbijvanree.nl of neem contact op met Afdeling HRM via: 0343-415940 / hrm@vanreeaccountants.nl