2 april 2024

Let op: de fiscale deadline 1 mei nadert. Voor 1 mei 2024 moet het volgende geregeld zijn: 

  • Moet u aangifte inkomstenbelasting doen? Doe dit voor 1 mei. Onze aangifte adviseur André van de Weerd schreef een blog met aandachtspunten voor uw aangifte inkomstenbelasting 2023.
  • Lukt het u niet om voor 1 mei aangifte inkomstenbelasting te doen over het jaar 2023? Vraag dan voor 1 mei een voorlopige aanslag aan. Zo voorkomt u 7,5% belastingrente. In deze blog van fiscaal directeur Arjan van der Bok leest u meer over de belastingrente.  
  • Moet u aangifte vennootschapsbelasting over het jaar 2023 doen? Dit moet voor 1 juni. Lukt het u niet voor 1 juni? Vraag dan voor 1 mei een voorlopige aanslag aan. Zo voorkomt u 10% belastingrente. Arjan van der Bok licht ook dat toe in deze blog.
  • Bent u werkgever en had u oudere werknemers, arbeidsbeperkte werknemers, werknemers met een laag loon of minimumjeugdloon in dienst? Mogelijk heeft u recht op een tegemoetkoming in de loonkosten. U ontvangt daarvoor een Voorlopige berekening Wtl 2023. Heeft u deze niet ontvangen of is deze niet juist? Dien dan voor 1 mei een correctiebericht in.

Heeft u vragen over één van deze onderwerpen? Wij helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op.