6 december 2021

Elf jaar geleden startte Peter Heijkamp, relatiebeheerder bij Van Ree Accountants, in de accountancy.
Hoe kijkt hij terug op deze periode en hoe bevalt het werken in de accountancy?

 

Direct na het vwo ging Peter aan de slag bij een middelgroot accountantskantoor. Hij volgde het bekende studie-werktraject: vier dagen werken en één dag studeren aan Nyenrode. Na het behalen van zijn RA-titel maakte hij de overstap naar een ander kantoor met als doel een nieuwe klantenportefeuille en andere branches te leren kennen.

Wat was je motivatie om bij Van Ree Accountants aan de slag te gaan?
„Ik wilde graag terug naar een kantoor met meer branchespecialisatie, een regionale klantenportefeuille en hechte controleteams. Naast een goede klik, was dit met Van Ree Accountants een 1 op 1 match.”

Kun je Van Ree Accountants in drie woorden omschrijven?
„Betrouwbaar, bekwaam en bruisend. Betrouwbaar, omdat we alleen beloven wat we waar kunnen maken en waarmaken wat we beloven. Zowel richting klanten als naar collega’s. Bekwaam, omdat we bewust voor branche-specialisatie kiezen. Daarmee hebben we de kennis in huis om in de volle breedte van de dienstverlening echt toegevoegde waarde te leveren. Bruisend, omdat ik bij Van Ree samenwerk met veel jonge, ambitieuze collega’s. Van Ree Accountants groeit hard en geeft medewerkers veel ruimte voor ontwikkeling en groei. Dat zorgt voor een dynamische werkomgeving.”

”We beloven alleen wat we waar kunnen maken en maken waar wat we beloven”


Waarom zou je studenten en degenen die een loopbaan in accountancy overwegen, de accountancy adviseren?
„Mij spreekt de afwisseling van klanten en het werken in vast teamverband heel erg aan. Geen dag is hetzelfde. Als accountant kijk je bij veel verschillende bedrijven in de keuken, waardoor je het verhaal gaat zien achter het eten op je bord, het onderwijs van je kinderen en de auto waarin je rijdt.”

Wat is, ook in de toekomst, de meerwaarde van een accountant?
„In de samenleving neemt de behoefte aan zekerheid en betrouwbaarheid van informatie toe. Juist dáár heeft de accountant een maatschappelijke rol en meerwaarde. Je ziet dat bedrijven steeds meer niet-financiële informatie publiceren, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, waardoor ik verwacht dat de rol van de accountant gaat verbreden. Tot slot zijn er ook tal van maatschappelijke ontwikkelingen, zoals coronasteunmaatregelen en Brexit, waarvan de accountant kennis heeft en bedrijven van het juiste advies voorziet.”

Klaar voor een frisse start?
Van Ree Accountants is dé plek waar jouw ambities en talenten succesvol samenkomen. Gedreven door een maatschappelijke focus en bevlogen om kwalitatief, integer en onafhankelijk de rol van accountant of consultant uit te oefenen werken er 180 professionals. Van Ree biedt een werkomgeving waarin jij wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen.

Kijk op www.werkenbijvanree.nl voor een vacature bij jou in de buurt en neem (vrijblijvend) contact op.

  • Registeraccountant Audit & Vaktechniek
  • Relatiebeheerder
  • Data-analist
  • HRM Adviseur/Corp. Recruiter
  • Sr. HR Consultant (extern)
  • Salarisadviseur (extern)
  • Beginnend, Gevorderd en Zelfstandig Assistent Accountant