18 mei 2022

Begin van dit jaar bent heeft u mogelijk een begroting opgesteld voor het komende boekjaar. Inmiddels is het eerste kwartaal om en ligt er een bewogen periode achter ons. De lockdown in Nederland ging eraf. Echter in China zijn er nog steeds steden en havens die op slot gaan. Inmiddels woedt er ook een oorlog in Oekraïne. De inflatie die al wat hoger was, is hierdoor  nog verder opgelopen. De prijzen van de bouwmaterialen blijven maar oplopen. Ook de beschikbaarheid van materialen wordt steeds meer een aandachtspunt.

Welke invloed heeft dat op uw begroting? En, nog belangrijker, wat voor invloed heeft dat op uw resultaat en liquiditeit?

Het is belangrijk om na te gaan wat de invloeden zijn voor uw bouwonderneming. Welke effecten verwacht u voor de komende periode? Wat gebeurt is, is niet meer te veranderen. Maar wat is het leereffect en en wat kunnen we doen voor de komende kwartalen? Wellicht moet er op de begroting bijgestuurd worden. Ook is het van belang om te kijken naar uw onderhanden bouwprojecten. Hoe staat het met deze projecten ten opzicht van de voorgecalculeerde kosten? Wellicht zijn er mogelijkheden om nog bij te sturen. Bij sommige projecten kunt u de prijsstijgingen wel doorrekenen naar uw klant, gebeurt dit ook?

Al met al speelt er veel in de wereld en daarmee ook veel rond uw bouwonderneming. Niets doen is dan geen optie. Alert blijven is een must! Sparren met anderen kan helpen. Als specialist in de bouwbranche zijn wij u van dienst. Onder het genot van een kop koffie praten we daar graag over verder.

Jan-Wouter van Dam
jwvdam@vanreeacc.nl
0343-415940