28 april 2020

Inleiding

Het corona-tijdperk heeft grote gevolgen voor onze samenleving, onze gezinnen en  onze werkomgeving. Voor u als medicus heeft dit ook grote gevolgen (gehad). Met name op de mensen in de zorg kwam en komt er veel extra werk af. Voor anderen heeft dit tot gevolg gehad dat werkzaamheden tijdelijk gestopt moesten worden om beschermingsmiddelen toe te kennen aan de sectoren waar de hoogste prioriteiten lagen.

Liquiditeiten

Voor degene die weer opstarten, kan deze situatie op korte en middellange termijn aanzienlijke gevolgen hebben op liquiditeiten . Kunt u gebruik maken van de overheidssteun maatregelen NOW, TOZO, TOGS of de continuiteitsbijdrage ? Voor sommige ondernemers in de zorg is het lastig om vast te stellen welke regeling past bij welke situatie. Op onze website vindt u een overzicht van recente ontwikkelingen en alle regelingen. Mocht u ondersteuning nodig hebben om te bepalen welke regeling het best op uw situatie van toepassing is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bedrijfsvoering

Het is in de huidige situatie lastig in te schatten wanneer het oude of nieuwe normaal weer volledig op gang komt. Daarom is het goed om snel en efficiënt te kunnen schakelen om de gevolgen voor uw bedrijfsvoering te bepalen. Wat zal de liquiditeit de komende periode bedragen. Kan ik mijn leverancier en personeel op tijd betalen ? Moet ik rekening houden met de verrekening van de continuiteitsbijdrage en wanneer moet ik de uitgestelde belastingen betalen?

Voor u als zorgaanbieder is het zaak om uw te richten op uw  het aanbieden van de zorg aan patiënten. Door een goede begeleiding van uw bedrijfsvoering, voorkomt u dat u zich hierover zorgen hoeft te maken. Door middel van monitoring van de belangrijkste processen van uw praktijk kunnen wij u duidelijk en overzichtelijk laten zien wat u kunt verwachten en waar de belangrijkste focus moet liggen. Dit kan via dashboarding.  

Meer informatie

Het nieuwe denken, (weer) beginnen met het aanbieden van de vakinhoudelijke zorg, rekening houdend met uw eigen veiligheid en dat van uw personeel. De continuïteit van uw praktijk en de zorg aan patiënten is belangrijk. Werk daarom met goede beschermingsmiddelen en vraag om goede ondersteuning bij uw bedrijfsvoering op het financieel inhoudelijk vakgebied.

Wij zijn er als uw adviseur.  Helder, vernieuwend en met een frisse kijk op de continuïteit van uw praktijk. Neem gerust contact met ons op. Wij hopen u ook te ontmoeten op een van de volgende bijeenkomsten:

  • Huisartsendag 19 september 2020
  • Dental Expo 29,30,31 oktober 2020 te Gorinchem