25 juli 2022

Verleng uw modelovereenkomst: verlopen overeenkomsten worden verwijderd

Vanaf 2015 kunnen opdrachtgevers en -nemers op basis van een goedgekeurde modelovereenkomst zekerheid krijgen voor het werken buiten loondienst via een goedgekeurde modelovereenkomst. Die goedkeuringen hebben meestal een geldigheidsduur van 5 jaar. Dat betekent dat veel goedkeuringen inmiddels zijn verlopen. Deze overeenkomsten gaat de belastingdienst verwijderen.

Op belastingdienst.nl staan modelovereenkomsten voor het werken met een opdrachtnemer buiten loondienst. Als de goedkeuring is verlopen heeft u geen zekerheid bij het afsluiten van zo’n overeenkomst. Opdrachtgevers die een overeenkomst willen blijven gebruiken, kunnen verlenging aanvragen.

Datum van verwijdering zichtbaar op de website

Op de downloadpagina van elke modelovereenkomst staat de geldigheidsdatum en wanneer de overeenkomst verwijderd wordt. Modelovereenkomsten waarvan de goedkeuring nu al is verlopen verwijdert de belastingdienst op 1 oktober 2022. Voor de andere overeenkomsten geldt dat deze 6 maanden na de geldigheidsdatum verwijderd worden. De belastingdienst bewaart verwijderde overeenkomst. Zodat er ook na verwijdering verlenging aangevraagd kan worden.

Verlenging aanvragen

Als u de opsteller bent van de overeenkomst, kunt u ons vragen de overeenkomst opnieuw te beoordelen en goed te keuren. Lees hoe u dit doet op Hoe verleng ik de goedkeuring van een modelovereenkomst?

Bent u alleen gebruiker van de overeenkomst? Vraag dan de opsteller van de modelovereenkomst om verlenging aan te vragen.

Als u vragen heeft, helpen wij u graag verder.

 

Bron: Belastingdienst

Meer nieuwsitems