1 oktober 2018

De derde dinsdag van september is weer geweest. Traditiegetrouw vindt dan Prinsjesdag plaats. Mensen in oranje kleding vullen de straten van Den Haag in de hoop een glimp op te vangen van het Koningspaar. Het kabinet maakt de wijzigingen bekend voor het komende jaar. Wat verandert er voor u als werkgever? Wij hebben de belangrijkste wijzigingen op een rij gezet.

1. 7% bijtelling op fiets van de zaak

De huidige regeling voor vaststelling van het privégebruik van een fiets van de zaak wordt vereenvoudigd door per 1 januari 2020 een bijtelling op basis van een vast percentage in te voeren. Deze bijtelling bedraagt 7% van de door de fabrikant vastgestelde consumentenadviesprijs.

2. Maximale looptijd 30%-regeling verkort

Per 1 januari 2019 wordt de looptijd van de 30%-regeling voor werknemers uit het buitenland verkort van acht naar vijf jaar. Er is geen overgangsrecht, waardoor de looptijd van alle lopende regelingen ook met drie jaar worden ingekort. Alle huidige beschikkingen die geldig zijn tot en met 1 januari 2022, vervallen per 1 januari 2019. Hiermee vervalt ook de voordelige keuzeregeling voor de partiële buitenlandse belastingplicht voor deze werknemers per 1 januari 2019.

3. Maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding verhoogd naar € 1.700

Per 1 januari 2019 gaat de onbelaste vrijwilligersvergoeding met € 200 omhoog. Vrijwilligers kunnen daardoor een maximale onbelaste vergoeding krijgen van € 170 per maand en € 1.700 per kalenderjaar.

Meer informatie naar aanleiding van Prinsjesdag 2018?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de veranderingen die Prinsjesdag 2018 met zich meebrengt? Neem dan contact op met onze salarisadministrateurs.

Meer nieuwsitems