4 mei 2022

Rapport Onderwijsinspectie

De Onderwijsinspectie heeft de rapportage “Staat van het Onderwijs 2022” gepubliceerd. Dit rapport heeft niet de focus op de financiële positie van onderwijsinstellingen zoals het rapport ‘De Financiële Staat van het Onderwijs’ dat wel heeft. Maar het kent wel een onderlegger die hierover gaat. Hoewel de meeste belangstelling uitgaat naar de onderwijsinhoudelijke zaken  lichten we toch een element uit het technische rapport waar we heel blij mee zijn.

Goede uitkomsten

De Inspectie van het Onderwijs houdt namelijk niet alleen toezicht op de onderwijsinstellingen, maar ook op de accountants die onderwijsinstellingen controleren. Wij ontvangen de Inspectie jaarlijks omdat wij marktleider in de onderwijssector zijn.  In het schema hieronder ziet u de getallen. De Inspectie toetst dan de kwaliteit van controle dossiers. Het technische rapport bevat de uitkomsten van alle reviews die uitgevoerd zijn in 2021. Wij zijn als  enige accountant over de volle breedte van de onderwijssector onderzocht en bovendien is de conclusie dat de kwaliteit van onze werkzaamheden goed is.

Kwaliteit vieren

Het is ontzettend fijn dat de reviewuitkomsten bevestigen waar wij ons dagelijks met hart en ziel voor inzetten: kwaliteit leveren voor onze relaties in het onderwijs.

Wij hebben dit natuurlijk gevierd met de betrokken collega’s. Uiteraard blijven we hard werken om de kwaliteit van onze werkzaamheden ook in de toekomst op orde te houden en onze onderwijsklanten te blijven voorzien van heldere, bruisende en vernieuwende adviezen!

Meer nieuwsitems