De Regeling jaarverslaggeving onderwijs (RJO) is gewijzigd. Dit betreft:
de toevoeging van een begripsbepaling voor ‘doordecentralisatie’;
In de regeling wordt het begrip ‘doordecentralisatie’ gehanteerd. Dit is een begrip dat met name voorkomt bij de huisvesting van het onderwijs. Wat daaronder moet worden verstaan wordt met deze begripsbepaling verduidelijkt.
Ingevolge artikel 7.5, onderdeel AM, van de Evaluatiewet WNT (Stb. 2017, nr. 151) is de citeertitel van de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen gewijzigd in: Wet normering topinkomens. Deze wijziging was nog niet verwerkt in de RJO. Met artikel I, onderdeel B, onder 1, en onderdeel D, brengt deze regeling de verwijzingen in de RJO in lijn met de nieuwe citeertitel.
De Inspectie van het Onderwijs merkt in de praktijk dat bestuurders soms in de veronderstelling verkeren dat ze geen verslag van de interne toezichthouders hoeven op te nemen in hun bestuursverslag als er ‘slechts’ sprake is van toezichthoudende bestuursleden.
Met artikel I, onderdeel B, onder 2, is verduidelijkt dat ook door toezichthoudende bestuursleden een verslag moet worden opgesteld.
Voor deze wijziging verwijzen wij u naar het voorgaande nieuwsbericht.
Artikel I, onderdeel C, wijzigt artikel 5 van de RJO. Aan artikel 5 is toegevoegd dat het bevoegd gezag jaarlijks vóór 1 juli de jaarverslaggeving over het voorafgaand kalenderjaar schriftelijk aan DUO dient aan te leveren. Daarbij is ook toegevoegd dat het bevoegd gezag vóór 1 juli met gebruikmaking van de methode SBR/XBRL de gegevens uit de jaarrekening dient aan te leveren, alsmede de gegevens, bedoeld in artikel 3, onder e3 en artikel 4, vierde lid, van de RJO.
Artikel I, onderdeel E, wijzigt bijlage 3 van de RJO. In bijlage 3 wordt in de paragraaf ‘Aantallen leerlingen/deelnemers/studenten’ opgenomen dat het gaat om de ongewogen aantallen leerlingen en studenten. Daarmee wordt de eenduidigheid van de verslaggeving bevorderd.
Deze wijzigingen treden in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij worden geplaatst (12 april 2019) en werken, met uitzondering van artikel 1, onderdeel C (toevoeging van een uiterste aanleverdatum van het jaarverslag), terug tot en met 1 januari 2018.
Bron: www.duo.nl
Vanmorgen was er een rondetafelgesprek. Kamerleden stelden vragen aan de Belastingdienst en andere betrokken partijen. Zo verzamelden zij informatie van experts. Het onderwerp van de vragen was de handhaving van
Schijnzelfstandigen, schijn-zzp’ers of nep-zzp’ers. Allemaal namen voor dezelfde groep. Schijnzelfstandig zijn betekent dat iemand een zelfstandige (zzp’er) lijkt, maar het niet is volgens de Belastingdienst. Een verkapt dienstverband dus. Als
Het huidige kabinet heeft de inkomensonafhankelijke (bijna) gratis kinderopvang uitgesteld tot 2027. Vooruitlopend daarop wordt de kinderopvangtoeslag in 2025 en 2026 stapsgewijs verhoogd. Nadat het voorstel eerder in internetconsultatie is