1 december 2020

Het einde van het boekjaar is in zicht. Het hele jaar heeft u hard (thuis) gewerkt. Veel gedaan, veel gepasseerd en dan nog even de laatste dingen van 2020 regelen. En dan de jaarafsluiting van de boekhouding nog. Het liefst stelt u die uit;  nieuw jaar, nieuwe kansen.

Maar, voor u en mij herkenbaar, in het nieuwe jaar is het weer druk. Van uitstel mag geen afstel komen. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke  fiscale voordelen die u laat liggen in het oude jaar!
Kom, laten we even wat tips & trucs op een rijtje zetten:

  • Werk alvast aan de jaarafsluiting van uw administratie voordat op die harde datum van 31 december de klok 12 uur slaat. Werk aan projectafrondingen, tijdige termijnfacturatie, die laatste bonnetjes etc. Dan kunt u nog tijdig bijsturen en waar nodig corrigeren in boekjaar 2020.
  • Bereid de voorraadtelling tijdig voor want er zijn er maar weinig die het ‘balansen’ als hobby zien rond de jaarwisseling.
  • Rekening couranten of andere verrekeningen tussen uw ondernemingen, schoon ze in december op voor een ‘schone balans’!
  • Check uw debiteurenlijst! Herinner de klanten even aan die oude factuur die nog open staat en schoon de debiteurenadministratie op om in het nieuwe jaar zo min mogelijk oud zeer tegen te komen.
  • Benut de investeringsaftrek maximaal! Investeringen doen in 2020 of uitstellen naar 2021? In 2021 is terugkijken mogelijk maar terughalen niet. Maak met uw adviseur de meest optimale investeringsplanning.
  • Personeelsbeloningen, bonussen en eindejaarsgeschenken in beeld? Maak gebruik van de verruiming WKR van 1,7% naar 3%! Stem met uw adviseur de vrije ruimte af en beloon uw medewerkers nog extra zonder belastingheffing.
  • Dividenduitkering naar privé? Het tarief stijgt, doe de uitkering daarom dit jaar nog.

Zomaar enkele verfrissende tips die u wellicht op  ideeën brengen en nieuwe inzichten geven. Kom in (eindejaars)actie en kijk vooruit.

H. (Henri) Verhoef,
Relatiebeheerder

P.s. nieuwsgierig geworden naar meer verfrissende tips? Bel uw adviseur, wij denken graag met u mee.