22 oktober 2019

Vennootschapsbelasting

De overheid heeft besloten om de voorgenomen verlaging van de vennootschapsbelasting deels uit te stellen. Het opstaptarief wordt wel verlaagd maar het tarief voor winsten vanaf € 200.000 wordt voorlopig gehandhaafd op 25%. En van uitstel komt nog wel eens afstel. Den Haag wil nog wel eens wisselen. En daar hebben we maar mee te dealen!

Tariefsverschil

Het tariefsverschil tussen het opstapje van 200.000 en het tarief daarboven loopt daarmee in 2020 op van 5% in 2018 naar 8,5% in 2020. Dat is een verschil van € 17.000 over de maximale opstap van
€ 200.000. Dat verschil maakt het snel lonend om activiteiten te spreiden over meer vennootschappen en zelfstandig belastingplichtig te zijn om zo meerdere keren het opstaptarief te kunnen benutten. De administratieve last van een extra vennootschap is dan snel terugverdiend.

Risicobeheersing

Iedere ondernemer doet aan risicobeheersing. Vrijwel iedereen werkt met een holdingstructuur. Deels fiscaal gedreven. Deels vanuit de risicogedachte om vastgoed en bedrijfsmiddelen veilig te stellen. En dankzij de overheid gaan deze twee gedachten elkaar nog meer versterken dan ze al deden. Er was al een opstarttarief, maar dat opstarttarief is nog verder verlaagd waardoor het voordeel van meerdere vennootschap snel kan oplopen.  Vandaar de titel een onverwacht cadeau!

Advies

Ga na of u vaker het opstaptarief kunt benutten als uw winstniveau daar de ruimte voor geeft. Indien gewenst denken we graag met u mee.

drs. K.H. (Klaas) Hille RA

drs. K.H. (Klaas) Hille RA
Directeur/partner
khille@vanreeacc.nl
0345-589000

Meer nieuwsitems