22 oktober 2019

Bouwsector is grootgebruiker van krediet

Een groot deel van zelfstandige ondernemers die een zakelijke lening aanvragen bevinden zich in de bouw of detailhandel. Samen zijn deze branches verantwoordelijk voor 4 op de 10 leningaanvragen. Dat blijkt uit onderzoek gedaan door BridgeFund, een financiële start up gericht op zelfstandige ondernemers en het mkb. Bij 24 procent van de lening aanvragen gaat het om zzp’ers in de bouw. De gegevens zijn gebaseerd op lening verzoeken in de eerste 6 maanden van 2019.

In het onderzoek is gekeken naar het doel van de lening, de hoogte van het bedrag en de branche waarin de zelfstandige ondernemers actief zijn. Daaruit blijkt dat het in de meeste gevallen om relatief kleine bedragen gaat van maximaal vijfduizend euro. Populaire leningsdoelen zijn het inslaan van extra voorraad en de inkoop van machines en voertuigen. Iets minder dan de helft van de zelfstandige ondernemers vraagt krediet aan voor deze doelen.

Dat het voornamelijk zzp’ers in de bouw zijn is volgens de CEO van BridgeFund te verklaren doordat vooral startende ondernemers in de bouw geld nodig hebben om te investeren in machines, gereedschappen of een bedrijfswagen. Daarnaast zit de bouwsector al een aantal jaar in de lift en zijn er in deze branche heel veel zelfstandigen actief.

Expertise Van Ree bij financieringstrajecten

Bij Van Ree Accountants denken wij graag met u mee bij het verkrijgen van financiering. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan op gebied van ondersteuning bij financieringstrajecten. Als sparringpartner bij de bank en aan de voorkant bij het opstellen van uw financieringsaanvragen. Wij volgen de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend. In dit kader kunnen wij u melden dat recent de Europese Investeringsbank (EIB) en de ING Bank samen 400 miljoen euro aan krediet beschikbaar hebben gesteld voor het midden- en kleinbedrijf in de Benelux. De leningen zijn bedoeld voor bedrijven die willen investeren in verduurzaming. Bijvoorbeeld in zonne- of windenergie, het energiezuinig maken van vastgoed en het regelen van elektrisch vervoer.

Bent u van plan financiering aan te trekken, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

J. (Julian) Jonker MSc

J. (Julian) Jonker RA MSc
Relatiebeheerder
jjonker@vanreeacc.nl
0172-782130

Meer nieuwsitems