Het minimumloon stijgt per 1 januari 2019 met 1,34%. Daarmee komt het minimumloon per maand uit op € 1.615,80. Het minimumloon geldt voor werknemers van 22 jaar en ouder.
Het minimumloon geldt bij een volledige werkweek. Hoeveel uur dit per week is, verschilt per branche. Dit kan 40 uur zijn, maar sommige branches hanteren een kortere werkweek. Vandaar dat er ook geen minimum uurloon bestaat.
De minimumjeugdlonen zijn afgeleid van het minimumloon en stijgen dus ook met 1,34%. Voor een 21-jarige bedraagt dit bijvoorbeeld 85% van het minimumloon.
Voor werknemers van 18 t/m 20 jaar die werken op grond van de beroepsbegeleidende leerweg, geldt een lager minimumjeugdloon. Zo krijgt een 19-jarige dan niet 55% van het wettelijk minimumloon, maar 52,5%.
Vanaf 1 juli 2019 zal de leeftijdsgrens voor het minimumloon dalen van 22 naar 21 jaar. Werknemers van 21 jaar hebben dan recht op 100% van het minimumloon. Op 1 juli 2017 is de leeftijd al verlaagd van 23 naar 22 jaar. Werkgevers ontvangen via de Belastingdienst hiervoor een compensatie.
Let op! Deze compensatie wordt verstrekt op basis van gegevens van het UWV. U als werkgever hoeft hiervoor niets te doen.
Werkt u als ondernemer samen met andere ondernemers om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen? Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie. Dien een aanvraag in voor een
Meer bedrijven dan gedacht ondervinden schade door cybercriminaliteit. Een op de vijf bedrijven had vorig jaar jaar schade. Bij grote bedrijven was dat bijna 30 procent. De schade kan per incident honderdduizenden euro’s
Waarom is de DUMAVA-subsidie relevant voor u als (zorg)ondernemer? Als ondernemer (in de zorg) krijgt u te maken met stijgende energiekosten en strengere duurzaamheidsregels voor uw vastgoed. Vanaf 2 juni