28 maart 2024

Deze kabinetsperiode zijn er voor het eerst sinds lange tijd miljoenen extra geïnvesteerd in bibliotheken. Voor de tijdelijke regeling is er meer aangevraagd dan het totaal beschikbare budget van € 56 miljoen. Aanvragers die in de 1e ronde buiten de boot vielen, konden in de 2e ronde alsnog meedoen.

Op 14 maart werd de uitkomst van de tweede aanvraagronde van de SPUK-gelden voor bibliotheken bekend. Met de SPUK-subsidie komen er 42 nieuwe bibliotheekvestigingen en worden 245 bestaande bibliotheekvoorzieningen versterkt. Een mooi eindresultaat!

 

Het bibliotheeknetwerk wordt hierdoor flink versterkt. Iets om als samenleving blij mee te zijn! Want een bibliotheek doet zo veel meer dan je op het eerste gezicht denkt. Felicitaties daarom aan alle huidige en toekomstige bezoekers.  En een compliment aan de bibliotheekmedewerkers, gemeenten en provincies die dit mogelijk maken.

Daarnaast zijn de gelden een welkome aanvulling voor de financiële positie van de bibliotheken. Hierover leest u meer in de toelichting van de Rijksoverheid.

 

Heeft u vragen over de financiële positie van uw bibliotheek? Neem gerust contact met ons op om hierover door te praten.

 

 

Met dank aan de Vereniging van Openbare Bibliotheken – VOB voor het beeldmateriaal.

Meer nieuwsitems