Alle coronamaatregelen zijn inmiddels opgeheven. En ook de meeste corona steunpakketten zijn daarom stopgezet. Er is nog een aantal specifieke situaties en regelingen waarvoor financiële steun kan worden aangevraagd. Eén daarvan is de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor startende ondernemers. U bent startende mkb-ondernemer als u tussen 30 juni 2020 en 30 september 2021 bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een belangrijk verschil met de reguliere TVL is dat de starterssubsidie meetelt als omzet voor de inkomsten- en omzetbelasting.
Vanaf dinsdag 7 juni 2022 kunnen startende mkb-ondernemers de TVL aanvragen. De subsidie is tot dinsdag 2 augustus 17:00 uur aan te vragen.
Wanneer u al eerder steun volgens de “de-minimis verordening” heeft ontvangen, heeft dat effect op het maximale bedrag dat u nog kunt ontvangen.
De “de-minimis verordening” maakt het mogelijk om de TVL voor startende ondernemers nog te verlenen. Het tijdelijke EU steunkader verloopt namelijk op 30 juni 2022. Wel betekent dit dat de TVL voor startende ondernemers is belast, in tegenstelling tot eerdere TVL-regelingen.
Deze regeling is anders dan eerdere TVL regelingen. Ook het bepalen of u als mkb-ondernemer in aanmerking komt voor steun, kan lastig zijn. Heeft u vragen over deze coronasteun? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u verder.
Bron: SRA
Eerder was al bekend dat het mogelijk is om uitstel te vragen voor de opgaaf Uitbetaalde Bedragen aan Derden (UBD). De Belastingdienst meldt nu dat dit ook telefonisch kan.
Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat er weer genoeg veranderingen zijn in de belastingwetgeving. Als ondernemer en/of werkgever wilt u natuurlijk op de hoogte zijn van de
Het Becon-overleg is het overleg tussen de organisaties van belastingadviseurs en de Belastingdienst. Tijdens het overleg van 20 januari 2023 is de renseigneringsverplichting besproken. Deze is opgenomen in artikel 22a