20 september 2021

Een belangrijke fiscale deadline nadert: 1 oktober. Wat zou u nog voor die datum moeten regelen? Graag herinneren wij u aan een aantal mogelijke acties die na 1 oktober niet meer mogelijk zijn.

Aanmelden Unieregeling btw e-commerce vanaf vierde kwartaal 2021 voor webshopondernemers

Sinds 1 juli 2021 is de heffing van btw op e-commerce binnen de EU gewijzigd. Verkoopt u in de tweede helft van 2021 voor meer dan € 10.000 aan particulieren in EU-landen? Dan is het verstandig u aan te melden voor de Unieregeling.

Registreren intentieverklaring voor geruisloze inbreng in bv met terugwerkende kracht

Wilt u uw onderneming nog met terugwerkende kracht naar 1 januari 2021 inbrengen in de BV? Stuur dan voor 1 oktober een intentieverklaring hiervoor naar de Belastingdienst, aangetekend met voorgeschreven geleideformulier!

Registreren intentieverklaring voor geruisloze bedrijfsfusie met terugwerkende kracht

Bij een bedrijfsfusie draagt uw BV de onderneming over aan een ander lichaam. Overweegt u dit te doen met terugwerkende kracht naar 1 januari 2021? Stuur dan voor 1 oktober een intentieverklaring hiervoor naar de Belastingdienst, aangetekend met voorgeschreven geleideformulier!

Terugvragen btw in andere EU-landen

Heeft uw onderneming in 2020 btw in rekening gebracht gekregen vanuit andere EU-landen? Daarvoor kan een teruggaafverzoek voor gedaan worden bij de Nederlandse Belastingdienst. Zorg dat dit tijdig gedaan wordt.

Aanvragen bijzonder uitstel van betaling in verband met corona

Heeft uw onderneming door de coronacrisis niet alle belasting tijdig kunnen betalen? En heeft u hiervoor nog geen uitstel van betaling aangevraagd? Zorg dan dat u tijdig uitstel van betaling aanvraagt.

Speelt een van deze zaken mogelijk bij u? Kom in actie en neem tijdig contact op met uw adviseur.

Meer nieuwsitems