In september zijn voor u als werkgever deze subsidies mogelijk interessant:
Als uw werknemer een BBL-, duaal- of deeltijdtraject volgt dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Subsidie Praktijkleren. De voorwaarden voor de verschillende onderwijscategorieën vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
De subsidie bedraagt maximaal € 2.700,00 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. De subsidie wordt achteraf aangevraagd, dus over het schooljaar 2022 – 2023. Ook voor een periode korter dan een schooljaar kunt u in aanmerking komen voor deze subsidie.
U kunt uiterlijk 15 september 2023 vóór 17.00 de aanvraag (laten) indienen. Wij zijn u hierbij graag van dienst. Neemt u op tijd contact met ons op?
Deze subsidie richt zich op “het leren en ontwikkelen binnen het bedrijf”. Het doel is het stimuleren van leren en ontwikkelen binnen het bedrijf vanuit het perspectief van de werknemer.
De aanvraag moet gericht zijn op één of meer van de volgende activiteiten:
De eerstvolgende mogelijkheid om subsidie aan te vragen is van 1 tot en met 30 september 2023. Belangrijk is dat de activiteit nog niet gestart is voordat de subsidie is toegekend.
Wilt u meer weten over de SLIM-subsidie of heeft u al een concreet idee dat mogelijk subsidiabel is? Neem dan contact met ons op.
30% regeling: voldoet u aan de voorwaarden? Heeft u te maken met werknemers vanuit het buitenland? Dan mag u onder voorwaarden 30% van het salaris onbelast uitbetalen als kostenvergoeding. Dit
Brussel heeft besloten de controlegrenzen voor de jaarrekeningcontrole te verhogen voor het boekjaar 2024. Landen mogen vrijwillig besluiten om het eerder in werking te laten treden, dus al vanaf boekjaar
Hoewel verduurzaming kan leiden tot kostenbesparing bij bijvoorbeeld energie, slaagt een flink deel van de mkb-ondernemingen er niet in om te verduurzamen. Vijftien procent van de mkb’ers geeft aan dat