1 juni 2023

Belangrijkste wijzigingen pensioenwet

U zult het vast niet gemist hebben. De Wet toekomst pensioenen is op 30 mei definitief geworden. De Eerste Kamer stemde in grote meerderheid voor. De wet gaat per 1 juli 2023 in, maar er geldt wel een overgangsregime voor bestaande pensioenregelingen tot 2028. De belangrijkste wijzigingen vindt u via de link onderaan dit bericht.

Vragen die leven

Alhoewel voor veel werknemers het pensioen nog ver weg is, heeft de nieuwe pensioenwet op iedereen effect. Wij zien dat er vragen leven zoals:

  • Wat gaat er in het nieuwe stelsel veranderen?
  • Is mijn pensioen nu onzekerder geworden?
  • Kan ik zelf als werknemer keuze maken hoe mijn pensioen wordt opgebouwd?
  • Heeft de nieuwe pensioenwet ook direct effect op mijn opgebouwde en nog op te bouwen pensioen?
  • Wat houdt het “invaren” precies in?
  • Kan ik nog wel met vervroegd pensioen?

Mochten u of uw werknemers deze vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Onze adviezen

Sollicitanten hechten vaak waarde aan een pensioenregeling bij een potentiële werkgever. Dus mocht u nog geen pensioenregeling hebben, dan is het wellicht interessant om te bekijken of u als werkgever zelf een pensioenregeling kunt opzetten of dat u zich vrijwillig aansluit bij een bedrijfstakpensioen. Daarbij zijn wij u graag van dienst.

Mocht u overwegen om bedrijfsactiviteiten te beëindigen vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, dan komt u als “kleine” werkgever mogelijk in aanmerking voor een regeling. Ook in dat geval helpen wij u graag verder.

Mathijs Stoffer, hr-adviseur

 

Lees hier het volledige bericht.

Meer nieuwsitems