De RMToolbox is een goed en praktisch instrument om risicomanagement binnen uw instelling praktisch vorm te geven. Met de RMToolbox brengt u de risico’s in kaart om vervolgens de beheersingsmaatregelen aan te geven. De RMToolbox geeft inzicht in de kans en de impact van de risico’s binnen uw organisatie, zowel vóór als na het treffen van beheersingsmaatregelen. Bij de ontwikkeling van de RMToolbox is gebruik gemaakt van Excel, zodat het instrument bij iedere instelling te installeren is. Het ontwerp van de RMToolbox is gebaseerd op de COSO beheersingsfilosofie.

Omdat risicomanagement geen statisch gebeuren is, maar een dynamisch proces, heeft de RMToolbox de mogelijkheid om meerdere perioden te vergelijken. Hierdoor kunt u de ontwikkeling van de risico’s in de tijd volgen.

Ten slotte: de RMToolbox heeft ook een module RMoverzichten, waarin de informatie uit de RMToolbox wordt samengevat in overzichten en schema’s. RMoverzichten is afgestemd op de diverse niveaus binnen uw organisatie, zodat u kunt kiezen voor een rapportage op hoofdlijnen of een meer gedetailleerde rapportage.

Van Ree Accountants kan de RMToolbox als product leveren, zodat u risicomanagement met behulp van de handleiding zelf kunt opzetten en implementeren binnen uw organisatie. Een andere optie is dat u zelf de opzet en implementatie verzorgt en wij u daarbij begeleiden en over uw schouder meekijken. Een laatste optie is dat wij de eerste opzet doen en u vervolgens intensief begeleiden bij de implementatie van risicomanagement in uw instelling.

Neemt u contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie over de RMToolbox. Ook kunt u een demoversie bij een van onze adviseurs aanvragen.

BRANCHES

Onze specialisten

  • mr. drs. G.J. (Gerlof) de Jong RA

    Directeur/partner/ Corporate Governance Adviseur

  • J. (Jaap) Goossen MSc RA

    Directeur/partner

  • J. (Johan) Berkouwer MSc RA

    Directeur/partner