Betrouwbaar aanspreekpunt voor kerkelijke instellingen

Zekerheid bij financiële en fiscale uitdagingen

Als kerkelijke gemeente, diaconie of kerkelijke instelling hebt u met uiteenlopende financiële en fiscale uitdagingen te maken. U wilt de middelen zo goed mogelijk beheren én transparant verantwoording afleggen. Colleges van kerkrentmeesters en diakenen en kerkenraden ervaren het vaak als waardevol als een professional meekijkt. Niet alleen omdat eigen menskracht of deskundigheid ontbreekt, maar juist omdat professionals zoals van Van Ree Accountants net wat verder kijken. Door zekerheid te bieden, dragen wij bij aan een transparante verantwoording en een goed beheer van de middelen. Bovendien zijn wij voor u een sparringpartner en een vast aanspreekpunt.

Dienstverlening voor kerken en kerkelijke instellingen

Afhankelijk van de omvang van uw gemeente of diaconie, moet u een deskundige of accountant inschakelen. Wij controleren en beoordelen jaarrekeningen. Gebaseerd op onze ervaring en kennis adviseren wij op het gebied van jaarverslaggeving. Voor kerkenraden, kerkrentmeesters en diakenen staan wij graag klaar.

Onze expertise voor kerken en kerkelijke instellingen

Met Van Ree Accountants, kiest u voor

Protestantse Kerk in Nederland

Onze dienstverlening baseren wij op de Protestantse Kerkorde. Deze stelt verplicht dat een deskundige of accountant uw jaarrekening controleert of beoordeelt. Dit verzorgen wij graag voor u. Hierbij nemen wij de vereisen volgens de Richtlijn begroting en jaarverslaggeving PKN mee in onze beoordeling.

ANBI-status

Kerken hebben een ANBI-status.  Dit houdt ook een aantal verplichtingen in, zoals de jaarlijkse verantwoordingsplicht op de website. Ook hierbij zijn wij kerken en kerkelijke instellingen graag van dienst.

Ons advies

U vindt hierboven een korte omschrijving van wat wij voor uw kerk of kerkelijke instelling kunnen betekenen. Wij lichten dit graag persoonlijk toe. Neem daarom gerust contact met ons op.

 

Hoofdbranche |

Actueel

Onze specialisten

 • Arwin Kraaij

  drs. A.H.J. (Arwin) Kraaij RA

  Directeur/partner

 • Arjen Hoogenboom

  A. (Arjen) Hoogenboom AA

  Directeur/partner

 • W.A. (Wilmer) Wink MSc RA

  Controleleider

 • P.N. Rietveld MSc

  Senior Assistent Accountant