Functiebeschrijvingen

Organisaties veranderen continu. Uw organisatie ook. Dit vraagt voortdurend om een nieuwe manier van werken. Hierdoor verandert de inhoud van functies en dus ook de functiebeschrijvingen, dit is een doorgaand proces. Het belang van kernachtige en resultaatgerichte functiebeschrijvingen wordt vaak door werkgevers onderschat. Geeft u uw functiebeschrijvingen de aandacht die ze verdienen?
Een functiebeschrijving is méér dan alleen een document. Het is een sturingsinstrument en geeft richting aan wat uw medewerkers dag in dag uit doen. Het bepaalt de wederzijdse verwachtingen, vormt de basis van de gesprekscyclus, geeft inzicht in ontwikkeling en biedt handvatten voor evaluatie en beoordeling. Hoe actueel zijn uw functiebeschrijvingen? Sluit de inhoud nog aan bij de dagelijkse praktijk? En vraagt u nog steeds om dezelfde competenties en resultaten?

Rolbeschrijvingen

Vraagt de dynamiek en complexiteit van uw werkomgeving om meer flexibiliteit? Functiebeschrijvingen met duidelijke kaders en afgebakende bevoegd- en verantwoordelijkheden zijn soms onvoldoende. In dit geval kunnen, naast de huidige functies, flexibele en tijdelijke rollen voor uw organisatie het antwoord zijn!

Wilt u ondersteuning bij het opstellen of actualiseren van uw functie- of rolbeschrijvingen? Neem contact op voor meer informatie