U bent ondernemer, praktijkhouder of werkzaam in loondienst. Uw onderneming, praktijk of uw baan vragen veel van uw tijd. De kans is groot dat u hierdoor onvoldoende stilstaat bij uw toekomstige financiële positie. Hoe verhoudt bijvoorbeeld uw netto pensioeninkomen zich tot uw huidige besteedbaar inkomen? Wat zijn de gevolgen voor uw gezin als u plotseling komt te overlijden? Wat als u onverwachts arbeidsongeschikt raakt? De praktijk leert dat veel mensen deze vragen wel in hun achterhoofd hebben, maar beantwoording ervan voor zich uit schuiven.

Een financieel planner helpt u om inzicht te krijgen in uw (toekomstige) financiële positie. Dit doet hij door het opstellen van een financieel plan. Aan het opstellen van dit plan gaat een persoonlijk gesprek vooraf. Belangrijk is dat vooraf uw financiële wensen voor de toekomst voldoende helder zijn. Deze wensen zijn heel persoonlijk van aard en voor iedereen verschillend. Wilt u bijvoorbeeld eerder stoppen met werken? Of is het uw droom een wereldreis te maken? Mogelijk wilt u graag vermogen overdragen aan uw kinderen? Een grondige inventarisatie van uw persoonlijke situatie is dan ook onmisbaar.

Inzicht in uw financiële positie en antwoord op uw vragen krijgt u via een financieel plan. Een financieel plan is gebaseerd op de berekening van uw jaarinkomen en de ontwikkeling van uw vermogen in de toekomst. De uitkomsten van deze berekeningen leiden tot conclusies en aanbevelingen. Vanzelfsprekend vatten wij dit alles samen in een goed leesbaar, helder geschreven advies. Al snel wordt dan duidelijk of uw toekomstplannen ook realistisch zijn. Wellicht leidt de uitkomst van een en ander tot het nemen van maatregelen van uw kant. Denk aan het beperken van uw privé-uitgaven, het aflossen van de hypothecaire lening op uw eigen woning of het opbouwen van een oudedagsvoorziening via banksparen.

Onze financieel planners weten uit ervaring dat een financieel plan u verder op weg helpt. Loopt u ook met de vraag hoe uw financiële toekomst er uit komt te zien? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze financieel planners. Zij gaan in samenwerking met u graag de uitdaging aan uw financiële wensen waar mogelijk te realiseren!

BRANCHES

Onze specialisten

 • Arjan Van Der Bok

  mr. A.A. (Arjan) van der Bok RB MB MFP

  Fiscaal directeur | Belastingadviseur | Financieel planner

 • Wim Boerman

  B.W. (Wim) Boerman RB REP

  Belastingadviseur/Juridisch adviseur

 • Wim van Vliet

  mr. W. (Wim) van Vliet RB RV

  Directeur HR en Financiën

 • Remko van de Craats

  R. (Remko) van de Craats RB

  Belastingadviseur/Corporate Finance Adviseur