Bedrijfseconomisch advies is een verzamelnaam voor veel aspecten waar een ondernemer mee te maken heeft. U kunt daarbij denken aan de volgende vragen:
- U bent van plan een investering te gaan doen. Maar hoe kunt u bepalen of de investering rendabel is? Hoe groot is de ROI (return on investment)? En welke risico`s neemt u met deze investering?
- Kunt u meer rendement uit uw onderneming halen en hoe? welke besluiten zijn daarvoor nodig?
- Kunt u uw huidige koers voortzetten of moet u bijsturen?
- Heeft u uw marktpositie en die van uw concurrentie in beeld en hoe gaat u daarmee om?
Analyse
Bedrijfseconomisch advies vereist een integrale analyse van uw onderneming. Een jaarrekening geeft een beeld van het verleden. Maar hoe ziet de toekomst van uw onderneming eruit? Heeft u de “drivers” van uw onderneming in beeld? Waar moet u op sturen om uw resultaat te verbeteren? Met onze analyse brengen wij de kern van uw onderneming in beeld. U stelt uw offertes op met bepaalde tarieven, kengetallen en toeslagen. Maar zijn deze toereikend en op een totaal beeld gebaseerd? Met een bedrijfseconomische analyse brengen wij dit in beeld en kunt u daarna sturen op kengetallen. Afwijkingen van de gewenste situatie heeft u dan dagelijks in beeld; u hoeft niet op uw jaarrekening te wachten om inzicht te hebben in het reilen en zeilen van uw onderneming.
Samenwerking
Inzicht verschaffen in uw onderneming kunnen wij niet alleen. Uw input en uw visie en die van uw medewerkers zijn daarbij onmisbaar want u en uw medewerkers zijn specialist op uw eigen terrein. Wat wij doen is: vragen stellen over uw bedrijfsvisie en dit vertalen in geldstromen. Zodat u als het ware uw toekomstige jaarrekeningen ziet verschijnen voor de situatie waarin uw visie ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Daarbij is het van het grootste belang dat de balans tussen werk en privé acceptabel is. Want ook een ondernemer heeft op z’n tijd rust en ontspanning nodig.
Denk daarbij ook aan het motiveren van uw medewerkers. Bij gemotiveerde medewerkers is het ziekteverzuim lager. Onder het motto “Delen is vermenigvuldigen” worden werknemersparticipaties of winstdelingsregelingen opgezet. Hierdoor ontstaat extra betrokkenheid. Iets wat in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt van groot belang is.
Heeft u behoefte aan economisch advies? Wij denken graag met u mee!