Wij brengen kansen en risico’s in het hoger onderwijs zorgvuldig in kaart

Een terugtrekkende overheid en een groeiende autonomie voor de instelling: het hoger onderwijs verandert. Mogelijkheden nemen toe, maar synchroon ook de risico’s. Van Ree Accountants ondersteunt u op alle fronten.

Het hoger onderwijs staat voor tal van uitdagingen. Zo moeten hbo- instellingen, waaronder ook de uwe, streven naar doelmatiger werken. Immers, de druk vanuit overheid en maatschappij om efficiënt met middelen om te gaan en tegelijk transparant te zijn en verantwoording af te leggen neemt toe. Er moet beleid worden ontwikkeld om in te spelen op toenemende internationalisering. Er moet worden ingespeeld op de groeiende afhankelijkheid van de tweede en derde geldstroom. U moet rekening houden met meer marktwerking en concurrentie. U moet wijzigingen in de bekostigingssystematiek implementeren.

Kortom, er moet nogal veel. Maar gelukkig is er in het hoger onderwijs ook veel ruimte tussen alle wet- en regelgeving door. Die ruimte zoeken we graag voor u op, door u te ondersteunen bij de implementatie van genoemde en andere ontwikkelingen. Hoe anderen dat ervaren ziet u hieronder:

Hoofdbranche |

Actueel

Onze klanten, hun ervaring

Onze specialisten

 • M.A. (Marien) Rozendaal RA

  Directeur/partner

 • drs. J. (Jaap) Bergman RA

  Directeur/partner

 • mr. drs. G.J. (Gerlof) de Jong RA

  Directeur/partner/ Corporate Governance Adviseur

 • J. (Jaap) Goossen MSc RA

  Directeur/partner