Betrouwbare en betrokken partner voor de kinderopvang

Als een betrouwbare en betrokken partner wil Van Ree Accountants kinderopvangorganisaties bijstaan in alle ontwikkelingen en uitdagingen. En die zijn er volop. Nadat kinderopvangorganisaties zijn geconfronteerd met de consequenties van de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk en de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang  staan nieuwe uitdagingen alweer voor de deur:

 • Krapte op de arbeidsmarkt, mede door gewijzigde beroepskracht-kind-ratio’s
 • Veranderingen in het toeslagenstelsel
 • Ontwikkelingen op het gebied van IT, bijvoorbeeld de invoering van Algemene Verordening Gegevensbescherming
 • Toenemende aandacht voor good governance en maatschappelijke verantwoording van publieke middelen
 • Vanaf 2023 scholing van uw pedagogisch medewerkers vanwege eisen aan het taalniveau en voor het werken met baby’s
 • Samenwerking met het onderwijs, bijvoorbeeld door vorming van integrale kindcentra.

Als expert in uw branche begrijpen wij voor welke uitdagingen uw organisatie staat. Wij adviseren u graag over specifieke aangelegenheden die in uw organisatie spelen.

Kennis van de sector

In januari 2020 is het Onderwijspact overeengekomen door een brede vertegenwoordiging uit de onderwijssector. In dit Onderwijspact wordt de stip op de horizon gezet voor het onderwijs van de toekomst. Dit begint met een toegankelijke en laagdrempelige opvang voor alle jongere kinderen. Dit sluit aan bij de ontwikkeling van integrale kindcentra. Deze ontwikkeling kan nieuwe vormen van samenwerking met zich meebrengen. Wij denken graag met u mee over de gevolgen die dit kan hebben voor uw bedrijfsvoering, governance en de fiscale impact. In deze sector zijn wij marktleider.

Vanwege onze deskundigheid in zowel de kinderopvang- als de onderwijsbranche voeren wij regelmatig due diligence onderzoeken uit en ondersteunen wij bij fusies en samenwerking.

Wij hebben uitgebreide ervaring in de non profit-, onderwijs- en kinderopvangsector. Mede door onze deelname aan landelijke overlegorganen kunnen wij ontwikkelen voor u signaleren.

Financieel beheer

Professionalisering van het financieel beheer in de kinderopvangbranche leidt tot steeds meer behoefte aan ondersteuning bij risicomanagement, meerjarenprognoses en financiële planning.

Wij zijn uw specialist bij vraagstukken op het gebied van jaarverslaggeving. Bijvoorbeeld bij de toepassing van Richtlijn 630 commerciële stichtingen en verenigingen. Doordat we precies weten wat er in de sector speelt én dankzij onze kennis van een breed scala aan softwarepakketten verzorgen wij de  accountantscontrole voor uw organisatie op een efficiënte en doeltreffende manier. En als wij uw jaarrekening controleren, dan mag u van ons meer verwachten. Wij voorzien u van heldere adviezen over

 • de administratieve organisatie
 • de interne beheersing
 • het ‘in control’ zijn van uw organisatie

Fiscale vraagstukken

Heeft u behoefte heldere, bruisende en vernieuwende blik op fiscale vraagstukken? Ook dan bent u bij Van Ree Accountants aan het juiste adres. Btw-vraagstukken bij IKC-vorming en toezichthouders? Optimale inzet van de vrije ruimte binnen de WKR? Wij hebben de kennis in huis en helpen u graag fiscale kansen te benutten.

Als adviseur en sparringpartner zijn wij graag een heldere, bruisende en vernieuwende partner voor uw kinderopvangorganisatie!

Hoofdbranche |

Actueel

Onze klanten, hun ervaring

Onze specialisten

 • A. (Arjen) van der Plas RA MSc

  Accountant medewerker

 • Monica Voorwinden

  E.M. (Monica) Voorwinden AA

  Relatiebeheerder

 • drs. J. (Jaap) Bergman RA

  Directeur/partner

 • drs. L.M.W. (Leon) van der Vliet RA

  drs. L.M.W. (Leon) van der Vliet RA

  Accountant medewerker

 • M.C. (Marco) Mulder

  Relatiebeheerder