Financieel beheer voortgezet onderwijs naar een hoger plan

Onder meer door schaalvergroting en professionalisering van de financiële afdelingen heeft het financieel beheer van instellingen in het voortgezet onderwijs de afgelopen jaren vooruitgang geboekt. Als accountant voortgezet onderwijs helpt Van Ree u het beste uit uw organisatie te halen

Eerst even dit: de belangrijkste taak van uw organisatie is de vorming van tieners. Dat begrijpen wij als geen ander. We zijn immers marktleider in het voortgezet onderwijs als het gaat om het aantal besturen dat we controleren. Maar om die taak goed te kunnen uitvoeren, moet uw financiële, fiscale en administratieve fundament nu eenmaal stevig liggen. Onze onderwijsspecialisten brengen uw organisatie op deze terreinen in lijn met de vigerende wet- en regelgeving rondom het VO.

Naast de (verplichte) jaarrekeningcontrole voor voorgezet onderwijsinstellingen ondersteunen we u bijvoorbeeld op het vlak van fusie en samenwerking, risicomanagement met de door ons ontwikkelde RMToolbox, het insourcen van financieel personeel, benchmark, cursussen financieel management, educational governance, de controle van subsidieafrekeningen, het opstellen van begrotingen en prognoses, de ondersteuning bij investeringen, huisvesting en financieringsvraagstukken, de administratie organisatie en interne beheersing en fiscaal advies (btw, vennootschapsbelasting en loonheffingen).

Een andere uitdaging waarbij we u graag ondersteunen, is de verdere professionalisering van – met name – de secundaire processen. Denk bijvoorbeeld het financieel beheer van de instellingen. Ook helpen we u op een efficiënte en correcte wijze omgaan met de publieke middelen. Dit doen wij conform de Regeling beleggen, lenen en derivaten. We zijn u van dienst bij het professionaliseren van risicomanagement en beleidsvorming rond vermogensvorming, ondersteunen u bij vraagstukken rondom specifieke wetgeving, zoals de Wet normering topinkomens (WNT) en Europese Aanbesteding en denken met u mee over de doordecentralisatie van de huisvesting.

Hoofdbranche |

Actueel

Onze specialisten

 • drs. J. (Jaap) Bergman RA

  Directeur/partner

 • mr. drs. G.J. (Gerlof) de Jong RA

  Directeur/partner/ Corporate Governance Adviseur

 • M.A. (Marien) Rozendaal RA

  Directeur/partner

 • J.A. (Albert-Jan) van Ginkel RA MSc

  J.A. (Albert-Jan) van Ginkel RA MSc

  Directeur Vaktechniek

 • R. (Rutger) van der Weerd RA MSc

  R. (Rutger) van der Weerd RA MSc

  Directeur/partner

 • J. (Johan) Berkouwer RA MSc

  Directeur/partner

 • drs. L.M.W. (Leon) van der Vliet RA

  drs. L.M.W. (Leon) van der Vliet RA

  Accountant medewerker