Financieel beheer voortgezet onderwijs naar een hoger plan

Onder meer door schaalvergroting en professionalisering van de financiële afdelingen heeft het financieel beheer van instellingen in het voortgezet onderwijs (VO) de afgelopen jaren vooruitgang geboekt. Als Van Ree Accountants helpen wij u het beste uit uw onderwijsinstelling te halen.

Eerst even dit: de belangrijkste taak van uw voortgezet onderwijsinstelling is de vorming van tieners. Dat begrijpen wij als geen ander. Want wij zijn marktleider in het voortgezet onderwijs als het gaat om het aantal besturen dat we controleren. Maar om uw taak goed te kunnen uitvoeren, moet uw financiële, fiscale en administratieve fundament stevig liggen. Wij brengen uw organisatie op deze terreinen in lijn met de vigerende wet- en regelgeving rondom het VO.

Naast de (verplichte) jaarrekeningcontrole voor voorgezet onderwijsinstellingen ondersteunen we u bijvoorbeeld op het vlak van fusie en samenwerking, risicomanagement met de door ons ontwikkelde RMToolbox, het insourcen van financieel personeel, benchmark, cursussen financieel management, educational governance, de controle van subsidieafrekeningen, het opstellen van begrotingen en prognoses, investeringen, huisvesting en financieringsvraagstukken, de administratie organisatie en interne beheersing en fiscaal advies (btw, vennootschapsbelasting en loonheffingen).

Een andere uitdaging waarbij we u graag helpen, is de verdere professionalisering van met name de secundaire processen. Denk bijvoorbeeld aan het financieel beheer van uw onderwijsinstelling. Ook helpen we u op een efficiënte en correcte wijze omgaan met de publieke middelen. Dit doen wij conform de Regeling beleggen, lenen en derivaten. We zijn u van dienst bij het professionaliseren van risicomanagement en beleidsvorming rond vermogensvorming, ondersteunen u bij vraagstukken rondom specifieke wetgeving, zoals de Wet normering topinkomens (WNT) en Europese Aanbesteding en denken met u mee over de doordecentralisatie van de huisvesting.

Als specialist in de branche voortgezet onderwijs zijn signaleren wij trends. Wij nemen deel aan de overleggen met de VO-raad. Zo volgen wij ontwikkelingen in het onderwijs op de voet. Wij zijn ook uw onderwijsinstelling graag van dienst. Neem gerust contact met ons op.

Hoofdbranche |

Actueel

Onze specialisten

 • drs. J. (Jaap) Bergman RA

  Directeur/partner

 • mr. drs. G.J. (Gerlof) de Jong RA

  Directeur/partner/ Corporate Governance Adviseur

 • M.A. (Marien) Rozendaal RA

  Directeur/partner

 • J.A. (Albert-Jan) van Ginkel RA MSc

  J.A. (Albert-Jan) van Ginkel MSc RA CISA

  Directeur Vaktechniek

 • R. (Rutger) van der Weerd RA MSc

  R. (Rutger) van der Weerd MSc RA

  Directeur/partner

 • J. (Johan) Berkouwer MSc RA

  Directeur/partner

 • drs. L.M.W. (Leon) van der Vliet RA

  drs. L.M.W. (Leon) van der Vliet RA

  Directeur/Accountant